Kiegészítő Kezelések

EEMT- eszközös myofascia terápia

Az EEMT fascia terápia eszköze a “fasciakés”, mellyel a gyógytornász képes fellazítani a letapadt kötőszövetet és izmokat. Hatására jobb lesz a sejt megújulás, javul az izmok közötti csúszó képesség, nő a flexibilitás, javul az ízületi mozgástartomány, energiahatékonyabb lesz a mozgás.

Nyirokterápia

Komplex manuális nyirokdrenázs a test bármely területén kialakult ödéma ( duzzanat) kezelésére alkalmazható speciális fogástechnika sorozat. A terápia négy alapeleme a nyirokdrenázs, bőrápolás, a kompressziós terápia és a nyirokkeringést serkentő gyógytorna.

Physioball Tréning

Physioball edzéseinkkel a mély izomzatot erősítjük és nyújtjuk. A labdán ülve, illetve támaszkodva fokozzuk az instabil testhelyzetet, így fejlesztve az egyensúly- és proprioceptív rendszert. Nagy labdás gyógytorna foglalkozásaink ajánlott ülő- és statikus helyzetben dolgozók, illetve idős inaktív emberek számára.


McKenzie Terápia

A módszer a gerinc különböző szakaszainak speciális kezelésével foglalkozik. Célja a nyomás alatt levő ideggyök felszabadítása, a porckorong visszapréselése a csigolyák közé. Gyógytornászunk teszteli a komprimált ideggyököt, ezzel megadja az irányelvet!

Fizikoterápia

Hordozható gépeinkkel biztonságosan tudjuk Önt kezelni. Kiegészítő terápiaként alkalmazunk TENS ( transcutan elektromos neurostimulatio) kezelést, ha nincs kontraindikáció, ezért külön költséget NEM számolunk fel! A kezelés fájdalomcsillapító és keringésjavító hatással bír.

Kinesio Tape

A Kinesio Tape egy mellékhatások nélküli információs terápia, mely mind a gyógyítás és megelőzés területén működik. Leggyakoribb területei: sportfizioterápia, ortopédia, traumatológia, neurológia, lymphologia. A szalag gyógyszermentes, hatását a különböző felhelyezési technikák határozzák meg.