Kiegészítő Kezelések

EEMT- eszközös myofascia terápia

Az EEMT fascia terápia eszköze a “fasciakés”, mellyel a gyógytornász képes fellazítani a letapadt kötőszövetet és izmokat. Hatására jobb lesz a sejt megújulás, javul az izmok közötti csúszó képesség, nő a flexibilitás, javul az ízületi mozgástartomány, energiahatékonyabb lesz a mozgás.

Nyirokterápia

Komplex manuális nyirokdrenázs a test bármely területén kialakult ödéma ( duzzanat) kezelésére alkalmazható speciális fogástechnika sorozat. A terápia négy alapeleme a nyirokdrenázs, bőrápolás, a kompressziós terápia és a nyirokkeringést serkentő gyógytorna.

Physioball Tréning

Physioball edzéseinkkel a mély izomzatot erősítjük és nyújtjuk. A labdán ülve, illetve támaszkodva fokozzuk az instabil testhelyzetet, így fejlesztve az egyensúly- és proprioceptív rendszert. Nagy labdás gyógytorna foglalkozásaink ajánlott ülő- és statikus helyzetben dolgozók, illetve idős inaktív emberek számára.


McKenzie Terápia

A módszer a gerinc különböző szakaszainak speciális kezelésével foglalkozik. Célja a nyomás alatt levő ideggyök felszabadítása, a porckorong visszapréselése a csigolyák közé. Gyógytornászunk teszteli a komprimált ideggyököt, ezzel megadja az irányelvet!

Fizikoterápia

Hordozható gépeinkkel biztonságosan tudjuk Önt kezelni. Kiegészítő terápiaként alkalmazunk TENS ( transcutan elektromos neurostimulatio) kezelést, ha nincs kontraindikáció, ezért külön költséget NEM számolunk fel! A kezelés fájdalomcsillapító és keringésjavító hatással bír.

Kinesio Tape

A Kinesio Tape egy mellékhatások nélküli információs terápia, mely mind a gyógyítás és megelőzés területén működik. Leggyakoribb területei: sportfizioterápia, ortopédia, traumatológia, neurológia, lymphologia. A szalag gyógyszermentes, hatását a különböző felhelyezési technikák határozzák meg.

Visceral terápia

A szervek funkciózavara nem csak bőrelváltozásként jelezhetnek, hanem a mozgásszervi panaszok hátterében is állhatnak, mivel a zsigeri beidegzés összeköttetésben van az ízületek mozgásával. A terápia során finom manipulációkkal dolgozik a terapeuta. Oldódnak a feszültségek, ez hatással lesz a vázrendszerre és ettől az ízületi fájdalom is csökken.

Trigger pont terápia - izomcsomó oldás

A fizikai túlterhelés, ízületi gyulladás, kopás, porckorongsérv, gerincferdülés, direkt trauma, sport, helytelen testtartás, mozgásszegény életmód, illetve stressz hatására létrejött szöveti feszesség csomókat eredményez, melyek kisugárzó fájdalmat okozhatnak. A terapeuta lokalizálja és manuális technikával oldja ezeket. Az izomrostokat igyekszik ‘kisimítani’, rugalmasságát visszanyerni, a fájdalom előtti állapotát reprodukálni.